Chestionare Auto

Click here to edit subtitle

Blog

Stiri bomba despre soferi si permisul de conducere

Posted by [email protected] on May 7, 2015 at 8:00 PM

Obtinerea permisului de conducere reprezinta o adevarata provocare pentru soferi aspiranti de toate varstele. Mii de tineri care au implinit varsta de 18 ani si adulti care au nevoie de permis de conducere la locul de munca sau vor sa isi cumpere o masina trec lunar prin sectiile de testare.
Ai fi surprins sa vezi insa datele referitoare la cererile pentru conducerea de troleibuze. Se pare ca in momentul actual din ce in ce mai multe femei sunt atrase de reteaua de transport in comun, in Bucuresti fiind inregistrate nu mai putin de 44 de soferite ce conduc troleibuze. Registrul total cuprinde 124 de femei care detin permise de categoria F. La fiecare 4 soferi de troleibuz, unul este femeie. Datele arata astfel ca femeile se pot descurca la fel de bine ca barbatii la volan. In acelasi timp, soferii recunosc abilitatile colegelor, iar pasagerii spun ca nu exista nicio diferenta intre soferii barbati si femei. Mai multe despre acest subiect gasiti pe http://www.publika.md/nu-exista-stereotipuri-permisul-de-conducere-pentru-troleibuz--tot-mai-atractiv-pentru-femei_2273961.html.


Sau nu…In Marea Britanie o femeie incearca de 14 ani sa ia carnetul de condus. Pana in momentul actual femeia a cheltuit 5000 de lire sterline pe lectiile de condus si aproximeaza ca a parcurs distanta dintre Londra si Perth (Australia) in timpul orelor de condus. Se pare ca acum ii este destul de greu sa mai gaseasca un instructor, cei mai multi refuzand sa ii ofere lectii, dupa ce deja a strans peste 250. Femeia spune ca este stapana pe ea pana cand se pierde complet si nu mai reuseste sa faca nimic. Nu toata lumea e facuta pentru condus.Citeste mai multe pe acest website: http://www.gds.ro/Magazin/2015-03-27/o-femeie-incearca-de-14-ani-sa-obtina-permisul-de-conducere/

Nici barbatii nu sunt insa exclusi de la situatii aparte. Chiar si printre hotii de masini se afla persoane care nu au permis de conducere. Un caz recent este cel al unui tanar din Vatra Dornei care a furat o Dacie 1300, pe care a condus-o cateva strazi si dupa care a abandonat-o. Tanarul a fost acuzat de furt si conducere fara permis de conducere, acuzatii pe care le mai avea deja insa in istoric, dupa cum au aratat registrele.Sursa articol: https://www.monitorulsv.ro/Local/2015-04-10/Hot-de-masini-fara-permis-de-conducere-prins-dupa-ce-a-furat-o-Dacie.


Un permis de conducere obtinut se poate la fel de usor si pierde


Aproape 1300 de persoane au aflat asta in perioada sarbatorilor de Paste. In mod ingrijorator, sute de carnete au fost pierdute din cauza conducerii in urma consumului de alcool. De asemenea, politistii au aplicat peste 26000 de sanctiuni contraventionale, unul dintre cele mai intalnite motive fiind viteza ridicata. Multe dintre persoane au urcat la volan direct in urma mesei de Paste, urmand sa nu respecte regulile de circulatie. Se pare insa ca acesta este un obicei destul de des intalnit la romani.Mai multe pe http://adevarul.ro/news/eveniment/aproape-1300-permise-conducere-fost-retinute-politisti-perioada-sarbatorilor-paste-1_552ce3a8448e03c0fd9a931e/index.html.


Utila pentru aceasta situatie este insa informatia ca etilotestul nu reprezinta o proba judiciara. Mai exact, decizia politistului de a suspenda carnetul de conducere poate fi contestata cu succes in instanta. Acest lucru se datoreaza existentei unui numar ridicat de aparate neomologate folosite la efectuarea etilotestului. Cel mai recent exemplu este cel al soferului din Alba Iulia care a reusit sa conteste suspendarea carnetului datorita faptului ca politistul a efectuat doar etilotestul si nu a folosit si etilometrul care ar fi urmat sa arate cantitatea de alcool din aerul expirat.Informatii suplimentare gasiti pe siteul https://www.odat.ro/etilotestul-nu-este-proba-judiciara-sfatul-avocatilor/.


Pentru nostalgici, iata cateva din regulile de circulatie stabilite in 1929, atunci cand numarul de masini era mult mai mic decat cel al pietonilor pe strada. Legea pedepsea cu amenda de la 200 la 1000 de lei circularea pe partea stanga a strazii, depasirea pe partea dreapta, lipsa claxonului la intrarea in intersectii sau neaplicarea regulei de dreapta. De asemenea, era interzisa gararea pe timp de noapte in locuri publice sau piete, iar viteza maxima acceptata era de 25 km/h. Ireal, nu? Daca vrei mai multe gasesti pe http://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-arata-permis-conducere-auto-1946-amenda-cine-nu-vesteste-nu-suna-nu-incetineaza-viteza-bifurcari-incrucisari-drumuri-1_551aa918448e03c0fd1548f1/index.html.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments