Chestionare Auto

Click here to edit subtitle

Blog

Chestionarele auto online si examenul teoretic

Posted by [email protected] on May 7, 2015 at 8:00 PM

Odata cu trecerea examenului auto teoretic pe computer, punctele necesare pentru a promova par sa fie mult mai greu de obtinut decat inainte, numarul celor care reusesc sa realizeze acest lucru scazand de la 50% la 38%.


 

Desi pentru multi folosirea unui computer nu reprezinta o problema, exista insa un numar mare de persoane care se lovesc de aceasta piedica la examen. Problema cea mai mare este legata insa de formatul chestionarelor auto si de continutul acestora.

Doar aplicatia DRPCIV contine chestionare auto oficiale

Examenul se da intr-o aplicatie DRPCIV. Sistemul este gandit pentru a functiona destul de simplu. Atunci cand un candidat deschide aplicatia, acestuia ii revin un cod unic si un set propriu de intrebari, diferite de cele ale persoanelor din stanga sau din dreapta. Testul are 26 de intrebari care cuprind legislatia rutiera in vigoare si notiuni de mecanica. Pentru a promova este necesar un scor de cel putin 22. Timpul de rezolvare este de 30 de minute. Aceste chestionare auto categoria a, b, c, d, e, cuprind intrebari cu unul, doua sau toate cele trei raspunsuri corecte. Nu mai exista intrebari la care niciunul dintre raspunsuri sa nu fie corecte.

Partea mai putin atractiva este ca in urma raspunsurilor candidatii pot vedea doar daca acestea au fost corecte sau gresite, nu si care era varianta corecta. Rezultatul este primit imediat, alaturi de o anexa generata de sistemul informatic. Aceasta cuprinde calificativul admis/respins si trei poze ale candidatului facute in timpul examenului. In acest mod e evitata problema prezentarii altor persoane la examen.

In cazul in care rezultatul nu este favorabil, proba poate fi repetata de oricate ori e nevoie in parcurs de un an de la data absolvirii cursurilor scolilor de soferi. Singura conditie este ca intre repetari sa existe un interval de 15 zile. Taxa de examinare pentru categoria B este de 5 RON.

Pentru a veni in ajutorul candidatilor, exista o serie de teste DRPCIV pe site-ul www.drpciv.ro Acestea sunt disponibile intr-o aplicatie asemanatoare cu cea de la examen. Aplicatia include 3000 de intrebari care acopera in totalitate tematica. Intrebarile din aplicatie cuprind reguli de circulatie in proportie de 70% si notiuni elementare de mecanica pentru toate categoriile.

Se pare ca rezultatele sunt foarte diferite. Pe de-o parte sunt cei care nu reusesc sa promoveze, iar de cealalta parte se afla cei care iau examenul din prima. Diferenta poate fi reprezentata de obisnuinta de lucru pe computer si rezolvarea acelor chestionare auto online pentru exercitiu. Testele DRPCIV se dovedesc a fi extrem de utile.

In Europa majoritatea tarilor testeaza candidatii pentru permisul de conducere folosind sistemul pe computer. Exceptie fac Ungaria, Bulgaria si anumite zone din Germania, acolo unde testele se dau in continuare pe hartie.

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments