Chestionare Auto

Click here to edit subtitle

Blog

O noua modalitate de testare si chestionare auto noi

Posted by [email protected] on May 16, 2015 at 12:05 AM

Examenul de obtinere a permisului de conducere si-a modificat in 2014 formatul, proba teoretica devenind complet informatizata. Modificarea formatului a atras dupa sine o scadere a ratei de promovabilitate, care a ajuns de la 50% la 38%, acest lucru datorandu-se faptului ca multi dintre candidati nu stiau sa utilizeze un computer. In acelasi timp, intrebarile din chestionarele auto au fost modificate, astfel incat sa poata avea intre unul si trei raspunsuri corecte. Au fost scoase intrebarile la care niciunul dintre raspunsuri nu era corect.


 

In momentul actual proba teoretica are 26 de intrebari, dintre care cel putin 22 trebuie sa primeasca raspunsul corect pentru ca un candidat sa promoveze. Fiecare persoana primeste un set diferit de intrebari care ii este alocat in functie de codul unic activat la deschiderea aplicatiei pentru examen. In acest fel nu mai exista posibilitatea de a copia de la altcineva. Rezultatul final este oferit imediat dupa incheierea celor 30 de minute alocate sau dupa ce au fost trimise toate raspunsurile si este marcat cu calificativul admis/respins. Proba este inregistrata audio-video, iar la sfarsit sistemul genereaza si o anexa cu rezultatul si trei fotografii cu candidatul realizate in timpul probei. In cazul in care se observa urme de frauda in fotografii, candidatul poate pierde proba. Daca rezultatul examenului nu este unul favorabil, proba teoretica se poate repeta dupa 15 zile. Numarul de repetari este nelimitat atat timp cat acestea au loc in termen de un an de la terminarea cursurilor de la scoala de soferi.

 

Chestionarele DRPCIV noi pot fi exersate inaintea sustinerii probei teoretice pe mai multe site-uri dedicate, unul dintre acestea fiind si www.odat.ro. Site-ul foloseste acelasi format cu cel al examenului, chestionarele putand fi rezolvate contra timp, iar dupa fiecare raspuns afisandu-se daca a fost corect sau nu.

 

Chestionarele auto online cuprind mai mult de 2000 de intrebari pentru categoriile a, b, d, d, e, fiind o modalitate foarte buna de pregatire pentru examen. Intrebarile acopera intreaga tematica pentru proba teoretica, cuprinzand reguli de conducere, mecanica, prim ajutor, indicatoare, conduita preventiva si conducere ecologica.

 

Exersarea testelor auto online ajuta la retinerea mult mai usoara a raspunsurilor corecte, informatiilor si indicatoarelor. Prin repetare acestea se retin natural, iar in plus familiarizarea cu formatul aplicatiei folosite in cadrul examenului duce la scaderea stresului. Exersarea pe formatul examenului este cu atat mai importanta pentru cei care nu sunt atat de obisnuiti cu folosirea unui computer. Candidatii vor sti in detaliu ce ii asteapta si vor avea sanse mai mari de succes.

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments